Workshop: Byg din egen elregning

Af: Joachim Plaetner Kjeldsen

Den aktuelle situation på energimarkedet har skabt en markant øget interesse blandt danskerne for elregningens sammensætning og ikke mindst for solceller, husstandsvindmøller, varmepumper mm. Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi inviterer til workshoppen ’Byg din egen elregning’, som vil give deltagerne større indflydelse på egen elregning.

Hvordan gennemskuer jeg min elregning? Hvad koster det at sætte solceller på mit hus? Kan jeg bruge min elbil som et husbatteri? Hvad er tilbagebetalingstiden på en hustandsvindmølle, og kan jeg dele den med min nabo? Det er blot nogle af de mange spørgsmål Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi gennem det seneste halve år har fået fra energibekymrede danskere. Derfor inviterer Folkecentret alle interesserede til workshoppen ’Byg din egen elregning’ torsdag den 8. december.

– Vi mærker en voldsom interesse blandt folk for at blive klogere på deres elregning og på, hvad man selv kan gøre for at reducere sine omkostninger til energi. Fra mange af de små og mellemstore virksomheder indenfor VE-sektoren, vi samarbejder med, hører vi det samme. Derfor arrangerer vi workshoppen som en hjælp til danskere, der overvejer alternative løsninger til deres nuværende elforsyning, siger Jane Kruse, forstander for Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi.

Tid og sted Workshoppen ’Byg din egen elregning’ finder sted torsdag den 8. december kl. 9.00 – 16.30 i Skibsted Fjord bygningen på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, Kammersgaardsvej 16, 7760 Hurup Thy. Deltagelse kræver tilmelding til pkm@folkecenter.dk senest den 6. december. Pris for deltagelse inkl. frokost, kage og kaffe er kr. 500,-.